Trudna sytuacja branży HoReCa

Trudna sytuacja branży HoReCa

Osoby pracujące w branży HoReCa niecierpliwią się i obawiają się o swoją przyszłość.

Właściciele obiektów noclegowych i gastronomicznych uskarżają się na decyzje o przedłużeniu zamknięcia ich branży. Zwracają uwagę na fakt, że wysokość ponoszenia kosztów stałych związanych z utrzymaniem obiektów i pracowników jest na tym stałym poziomie, a otrzymaną pomoc publiczną określają mianem “kropli w morzu potrzeb”. Deklarują, że chcą otworzyć swoje biznesy ze względów ekonomicznych, ale przy zachowaniu najwyższych środków ostrożności.

Źródło: https://edgp.gazetaprawna.pl/e-wydanie/57782,22-stycznia-2021/72269,Dziennik-Gazeta-Prawna/746378,Ojcowizne-mus-ratowac.html

Portal tworzony przez:

FilipiakBabicz.com

Obserwuj nas

Follow us

Posłuchaj podcastu ResTrue Talks.